Keresés
Ref. szám:

Megbízás típusa:

Ország:

Város:

Városrész:

Ingatlan típusa:

Lakóingatlan típusa:

Üdülő típusa:

Garázs típusa:

Fűtési mód:

Alapterület:
 – 
Telek területe (ha van):
 – 
Szobák száma:
 –  db
Ár:
 – 


Top 5 lakás
ZALAEGERSZEG, Lakás - #5166335
Méret: 59 m²; Szobák: 1+2; Anyag: Tégla
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Családi ház - #5166329
Méret: 47 m²; Szobák: 2+1; Anyag: Tégla
Ár: 44 000 000,- Ft
ZALAEGERSZEG, Kereskedelmi ingatlan - #5166320
Méret: 28 m²
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Lakás - #5166301
Méret: 55 m²; Szobák: 2; Anyag: Tégla
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Kereskedelmi ingatlan - #5166334
Méret: 120 m²
Ár: 35 000 000,- Ft

Sajtóhírek

« 1 2 »

Kifizetetlen számlák, elmaradt albérleti díj ? a lakás tulajdonosa pedig futhat a pénze után, és fizetheti a gyakran százezrekre rúgó közüzemi díjakat az albérlő után annak ellenére, hogy sokan már lakásbérleti szerződést is kötnek. Sok esetben a bérlők meg is rongálják a bérelt lakást, és az sem jelent mindig teljes biztonságot, ha a tulajdonos ismerősnek adja ki az ingatlant.


A zalaegerszegi családi házak árának alakulása (Forrás: ingatlannet.hu)

Míg a zalaegerszegi téglalakásokat kezdi elérni a 2014-ben elindult ingatlanpiaci fellendülés, ez egyelőre nem mondható el az ugyan itt fellelhető családi házakra. Bár 2014-től stagnálni kezdtek az árak, és átlagosan 150.000 Ft volt egy zalaegerszegi családi ház négyzetméterára, a minden év végén szokványos ingatlanpiaci hanyatlás ezt a lakóingatlan-típust is érintette, így 142.379 Ft/m2-re csökkent a családi házak átlagára. Bár a statisztikákat vizsgálva nem lehet felfedezni árnövekedésre utaló


Az utóbbi időben az ingatlanpiac lendületéről szóltak a hírek, azonban ez a fellendülés nem egyenletes eloszlású az egyes városokban. A legnagyobb hatás egyértelműen Budapesten érzékelhető, azonban a vidéki nagyvárosokban is élénkülés figyelhető meg. Zalaegerszegen az eladó lakások tekintetében elmondható, hogy leggyorsabban a téglalakások találnak gazdára, köszönhetően ? többek között - kedvező ár-érték arányának.


Zala megyei lakóingatlanok helyzete

2015-ben az ingatlanpiac újra erőre kapott, az ingatlanba fektetők és az új otthont keresőknek a száma is növekedni kezdett. A nagy keresletnekköszönhetően azonban az ingatlanárak is nőni kezdtek országos szinten, ám ezt az adatot a Budapesti ingatlanárak kiugróan magas növekedése erősen torzítja. Nézzük hát, hogy Zala megyei árak követik-e a trendet, vagy sem.


Szabad a CSOK: mutatjuk az új "szocpol" részleteit, táblázattal! (Forrás: http://adozona.hu)

A hírek szerint óriási érdeklődés övezi a július 1-jétől startolt ?családok otthonteremtési kedvezménye? (CSOK) címén igényelhető állami támogatás új rendjét, amely jelentős fellendülést hozhat az évek óta vergődő lakáspiacon, lakásépítési ágazatban.


Állásajánlat

2015.04.30.
Állásajánlat

Munkakör megnevezése: Ingatlanközvetítő ( Szolgálati gépkocsi és telefon*)
Munkavégzés helye: Zala megye (Zalaegerszeg)
Munkakör betöltésének feltételei:

     vállalkozói jogviszony
     érettségi vizsga
     erkölcsi bizonyítvány
      ingatlanközvetítői végzettség (vagy a megszerzés vállalása)
Munkaviszony időtartama: Határozatlan
Napi munkaidő: kötetlen

Előnyt jelent: jó kommunikációs készség
önálló munkavégzésre való képesség

 

* Meghatározott havi forgalom elérése esetén Renault Clio szolgálati gépkocsit és City-Partner flotta telefont biztosítunk


Egykulcsossá vált az illetékek mértéke a lakásvásárlás után, amivel egy csapásra mindenki egy lapostévé árát veszítette el, aki új lakást vásárol, persze mint mindig, most is vannak kivételek. Az energetikai tanúsítvány elkészítését azonban szinte senki nem úszhatja meg január elseje óta.


Nem éppen dinamizmusáról híres manapság a magyar ingatlanpiac, ám éppen az akadozó forgalomnak köszönhető, hogy olykor-olykor kivételes lehetőségekkel találkozik az egyszeri lakás- vagy házvásárló. Miközben egy jó vétellel százezreket, akár milliókat is spórolhatunk, ilyenkor is fájó tud lenni, ha nem rendelkezünk lakástakarék-pénztári betéttel. Ám néhány hónapja immár erre a helyzetre is van megoldás!


Lakás Újabb teher a lakástulajdonosoknak: erre mindenképp figyelj (Forrás: Pénzcentrum)

Alig három hete kötelező az energetikai tanúsítvány elkészítése; már amennyiben valaki eladná, illetve hosszú távra bérbe adná ingatlanát. Bár a tanúsítvány kiállításának díjszabása törvényileg szabályozott, az apró betűs részek mégis sok lakástulajdonos kedvét szeghetik. Sokan csupán ezek tanulmányozása közben szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a "legkedvezőbb ár" a legtöbb esetben csak csábító reklámfogás. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a lakás-zöldkártyával kapcsolatban. Megmutatjuk például, milyen költségei vannak egy-egy szakértői vizsgálatnak - a törvényben előírtakon túl, illetve megmutatjuk azt is, melyek azok a szolgáltatók, akik nem csak a könnyen jött pénzre hajtanak.


Január elsején lép hatályba a kormány rendelete a lakásépítési támogatásról, s ezzel újra indul a szociálpolitikai kedvezmény a gyermekes, illetve gyermeket vállaló családok számára.


Csak energiatanúsítvánnyal lehet lakást bérbe adni januártól (ingatlan.net)

A jövő januártól megkötött lakásbérleti szerződések kötelező melléklete lesz az energetika tanúsítvány, amelynek átvételét a bérlőnek aláírásával kell igazolnia ? egyebek mellett ezt is tartalmazza a lakásbérleti törvény tervezett módosítása, amely a kormány honlapján jelent meg.


Új lakás vásárlásához legfeljebb 10 millió forint, használt lakás vásárlásához 5 millió forint államilag támogatott hitelt lehet januártól felvenni, ha a kormány elfogadja az Otthonteremtő Tanácsadó Testület javaslatát - írja a Népszabadság szerdai száma.


A devizahitelesek nagyjából egyötöde képes a végtörlesztésre ( Budapest, 2011. szeptember 21., szerda (MTI)

Bár a jelzálog alapú devizahitelesek 36 százalékának állna szándékában a végtörlesztés, valójában legfeljebb 19 százalékuk lehet képes erre - állapította meg a TNS Hoffmann piackutató cég legfrissebb felmérése, amelyet szerdán juttattak el az MTI-nek.


Budapest, 2011. szeptember 22., csütörtök (MTI) - A devizahitelesek problémájának megoldása a bankokra nézve kockázattal jár, de még elviselhető terhet jelent. Ezzel együtt a kormány nem tart attól, hogy kivonulnának a bankok az országból, de ha két-három bank eltűnne a magyar piacról az még nem volna olyan nagy tragédia" - mondta Varga Mihály a miniszterelnökséget vezető államtitkár, a csütörtökön megjelent Heti Válasznak adott interjújában.


Simor: az MNB kész devizát biztosítani a bankoknak a végtörlesztéshez

Budapest, 2011. szeptember 20., kedd (MTI) - A jegybank az ország devizatartalékainak terhére kész a devizahitelek végtörlesztéséhez szükséges devizát a magyar bankok igénye szerint rendelkezésükre bocsátani - jelentette be Simor András a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a monetáris tanács keddi ülése után tartott sajtótájékoztatón.


Bár még nem született meg az erről szóló kormányrendelet, a kabinetnek az a szándéka, hogy a lakáshitelesek törlesztőrészletei a pénteken induló árfolyamrögzítési lehetőség lejárta után legfeljebb 15 százalékkal emelkedjenek ? derül ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság MTI-nek szerdán adott válaszából.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) árfolyamrögzítő kalkulátort és fogyasztóvédelmi tájékoztatót jelentetett meg honlapján a fizetési nehézségekkel küzdő deviza alapú ingatlanhitel-adósok döntésének segítésére, a hitelintézeteket pedig levélben szólította fel a fogyasztóvédelmi normák betartására.


A svájci frank újabb és újabb rekordokat döntöget, ami nem csupán a frank alapú hitellel rendelkezőkre veszélyes. A gazdasági veszélyek mellett súlyos társadalmi problémákat is felvet, a nem frank alapú hitelt felvevőket, illetve a hitellel nem rendelkezőket is elsodorhatják a hullámok.


Véget ért a több mint egy éve tartó illúzió: a fizetésképtelen lakáshitelesek elenyésző csoportját menti meg a kormány, legfeljebb ötezer bajba jutott adós lakását vásárolja meg az eszközkezelő 2014 végéig.

A hír forrása: hvg.hu (2011.07.19. 10:13:13)
 


MTI - 2011.07.05., 16:30
A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent az a kormányrendelet, amely a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló kormányrendeletet módosításával meghatározott feltételekkel újra lehetővé teszi az ingatlanalapú devizahitelek nyújtását.


« 1 2 »

hírek

09
2017.02
Mi kerüljön egy lakásbérleti szerződésbe! (Forrás: http://richpoi.com)
Kifizetetlen számlák, elmaradt albérleti díj ? a lakás tulajdonosa pedig futhat a pénze után, és fizetheti a gyakran százezrekre rúgó közüzemi díjakat az albérlő után annak ellenére...
16
2015.12
A zalaegerszegi családi házak árának alakulása (Forrás: ingatlannet.hu)
Míg a zalaegerszegi téglalakásokat kezdi elérni a 2014-ben elindult ingatlanpiaci fellendülés, ez egyelőre nem mondható el az ugyan itt fellelhető családi házakra. Bár 2014-től stagnálni...
28
2015.10
Fókuszban a zalaegerszegi téglalakások (Forrás: Ingatlannet.hu)
Az utóbbi időben az ingatlanpiac lendületéről szóltak a hírek, azonban ez a fellendülés nem egyenletes eloszlású az egyes városokban. A legnagyobb hatás egyértelműen Budapesten érzékelhető...